Svetom s nami

Kedže sa nám zmenili plány a ostali sme o deň navyše v Kieve, namiesto dvoch prestupových dní nám na Thajsko ostal iba jeden deň.

Ubytovanie sme mali zaplatené vopred a nevedeli sme že prestup nestihneme, takže ani zmeny sa nám nepodarilo nahlásiť včas. Letecká spoločnosť nám ale vynahradila ich chyby a v prvej triede sme zabudli na všetky problémy.

Bangkok je hlavným a najväčším mestom Thajska. Počet obyvateľov tu dosahuje neuveriteľných viac ako 8 miliónov obyvateľov čo je o 3 milióny viac ako ma celé Slovensko.

Dorazili sme do Bangkoku a začali sme plánovať ako tu najlepšie využijeme jeden deň. Ubytovali sme sa, zhodili veci do izby a vyšli sme do ulíc. Všade bolo veľa predavačov a ľudia na ulici si privyrábali ako vedeli.

Zobrali sme si tuk-tuk a veselý mladý chlapík nás povozil cez všetky výmole. Napriek tomu sme si cestu užili, jemný vánok nás osviežil a navyše sme sa dostali tam kde sme potrebovali.

Tuk-Tuk

Bolo veľmi teplo, dusno a ťažko sa dýchalo. Okrem toho že teploty tu celoročne presahujú 30 stupňov najväčším problémom Bangkoku je znečistený vzduch. Aj napriek tomu Bangokok patrí medzi vyhľadávané turistické destinácie.

Potulky mestom

Ľahko sa dalo rozoznať turistov od domácich či už oblečením, rúškami a samozrejme výzorom. Pýchou mesta sú budhistické chrámy ktoré nájdeš na každom rohu, iba v tomto meste sa ich nachádza viac ako 400. Chceli sme sa pozrieť do chrámu, no pred jeho vstupom nás zastavil strážnik a upozornil na nevhodné oblečenie. Potrebovali sme aspoň dlhé nohavice ale na izbu sme sa už nechceli vrátiť. Hneď oproti bola tržnica kde sme si kúpili nohavice a mohli sme sa vrátiť do chrámu. Kamaráti čo už navštívili Bangkok nám poradili aby sme vyjednávali s predajcami o cenách. Počúvli sme ich a podarilo sa nám pár cien znížiť.

Chrám bol prekrásny bol to veľký komplex kde na každom rohu boli sošky, meditačné miesta a napriek veľa turistom sme tu našli pokoj.

Osvieženie počas horúcich dní a Bangkokský outfit

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *