Svetom s nami

Baleal je malý poloostrov s malebnou dedinkou. Nachádza sa 3 kilometre severne od mesta Peniche na západnom pobreží Portugalska.

Ostrov Baleal sa s pevninou spájal postupne v dôsledku geologických procesov, nánosov piesku či morskych prúdov. Táto transformácia dodala Balealu jeho charakteristickú krásu a jedinečný charakter.

Toto magické miesto kde platí ostrovný/dovolenkový čas a s tým spojený pokoj, šum mora zo všetkých strán, prekrásny západ slnka, výhľady či surférsky raj sme si zamilovali od prvého pohľadu.

Pieskové pláže ponúkajú dosť miesta pre oddych aj zábavu. More je tu síce chladnejšie ale zato krásne čisté a priehľadné.

Iba kúsok od hlavnej pláže sa nachádzajú aj tieto krásne súkromnejšie pláže.

Kedy je dobrý čas vyraziť do Baleala a čo tu môžeš robiť?

V letnej sezóne Júl a August populácia Baleal ako aj vo väčšine Portugalska rastie.

Vďaka vynikajúcim podmienkam sa Baleal stal rajom pre surferov všetkých levelov. Je tu veľmi jednoduché nájsť požičovňu pre surferov, inštruktorov, komunitu surferov či školu surfovania.

Podmienky v letnej sezóne sú ideálne na surfovanie najmä pre začiatočníkov. V septembri a októbri je tu viac skúsených surferov. Ak si milovník surfovania nenechaj si újsť súťaž MEO Rip Curl Pro Portugal.

Okrem surfovania tu je pekná prechádzka okolo celého poloostova taktiež reštaurácie, kaviarne s prekrásnymi výhľadmi na more a pláže.

Zima a jar sú oveľa pokojnejšie, menej turistov ale stále príjemné počasie, perfektná kombinácie pre ľudí ktorý majú radšej kľudnejšie dovolenky.

Západy slnka ktoré neomrzia

Ako sa sem dostaneš?

Cesta autom z Lisabonu trvá iba hodinku.
Cesta autobusom trvá približne 1hod 20min s prestupom v Peniche. Prvá trasa je Lisabone – autobusová stanica v Campo Grande – Peniche.
S Peniche do Baleal ide autobusová linka číslo 990.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *